Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Invasiva växter

Har du snubblat över några invasiva växter i trädgården? Dessa otyg sprider sig lätt, och därför är det extra viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Förslut dem i dubbla genomskinliga sopsäckar och kom med dem till våra återvinningscentraler.

Lupiner, som är en invasiv växt.

Att bli av med invasiva växter kan vara en kamp. Ta bort jorden ordentligt från växten och lägg sedan växten i dubbla förslutna genomskinliga sopsäckar. Nu kanske du undrar varför vi vill ha dem i just genomskinliga sopsäckar? Jo därför att vi tar egentligen inte emot avfall i sopsäckar, men om det är invasiva växter behöver de vara i sopsäckar för att minska spridning. Så för att vi ska se att det är invasiva växter i säckarna och inget annat behöver de komma i genomskinliga säckar.

Därefter är du välkommen med växterna till återvinningscentralerna på Heden, Djupdalen, Vålberg och Molkom. Prata där med personalen för att få hjälp med var du kan slänga säcken.

Några tips när du hanterar invasiva växter:

  • Se till att transporten till återvinningscentralerna sker säkert så du inte kan tappa några växter. Förslut de genomskinliga säckarna hemma, innan du åker så minskar risken.
  • Invasiva växter behöver brännas upp, därför ska du aldrig slänga det i komposten, matavfallet eller trädgårdsavfallet.
  • Invasiva växter får aldrig läggas i skogen eller på någon annan plats än våra återvinningscentraler.