Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Slamtömning

Det är hos Karlstads Energi du beställer slamtömning. Tömningen utförs sedan av Utab, som är den entreprenör vi har handlat upp för tömning av alla enskilda avlopp i kommunen.

Av miljöskäl är det viktigt att din brunn eller tank töms regelbundet. Töms inte din behållare finns det risk för försämrad reningsfunktion i brunnen och därmed en ökad belastning på miljön av i första hand näringsämnen.

Ny mer hållbar teknik för slamtömning från och med 2022

På Karlstads Energi arbetar vi alltid för att minska vår miljöpåverkan. Därför kommer vi från och med 1 januari 2022 byta till en mer hållbar teknik för slamtömning.

Slamtömningen kommer från årsskiftet utföras med en så kallad tvåfacksbil där vätskan från brunnen tillfälligt lagras i slambilen under tömning. När tömningen är klar pumpas vätskan tillbaka ner i brunnen. På så sätt minskar vi transporterna av vätska som gör bättre nytta i brunnen.

Anmälan om uppehåll i sop- och slamhämtning

Du kan via blanketten nedan göra en anmälan om uppehåll i sop- och slamhämtning. Anmälan ska lämnas skriftligen till Karlstads Energi AB senast sex veckor före den avsedda perioden. Även om uppehåll i sop- och slamhämtning beviljas ska en grundavgift för renhållning betalas.

Anmälningsblanketten för uppehåll (pdf)

Jour på helgdagar

Behöver du omedelbar hjälp utanför kontorstid kan du kontakta vår entreprenör Utab via deras journummer 010-455 91 51. Observera att en tömning inom 24 timmar kostar extra.