Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Direktverkande el

Att konvertera från direktverkande el till ett vattenburet system kan verka som ett stort ingrepp. Men arbetet inne i ditt hus är i regel klart på mindre än en vecka. Den främsta fördelen med att konvertera är att du får fler valmöjligheter när det gäller uppvärmningsalternativ.

Hög tid att byta uppvärmning

Att konvertera till ett vattenburet system innebär många fördelar. Med ett vattenburet system ökar dina valmöjligheter av uppvärmningsform. Ett alternativ är att du ansluter dig till fjärrvärmenätet, som vi kan hjälpa dig med. Berg- eller jordvärmepump eller någon form av biobränsle är andra alternativ.

Vid en konvertering byter vi ut dina gamla el-element mot vattenburna. Det enda du behöver göra är att dra ut dina möbler en bit från väggen.

Många fördelar med fjärrvärme

Med fjärrvärme ökar ditt hus i värde, har bättre värmekomfort, du får billigare energiräkning och obegränsat med varmvatten.

Att välja fjärrvärme är ett enkelt och effektiv sätt att göra en insats för miljön. Enligt Naturvårdsverket är utbyggnaden av fjärrvärmen en av de viktigaste förklaringarna till Sveriges minskade koldioxidutsläpp. Om du väljer fjärrvärme i Karlstad är du med och bidrar till att mängden koldioxid minskar med motsvarande 120 000 bilars utsläpp.

Fjärrvärmens driftsäkerhet gör att du aldrig riskerar att varmvattnet tar slut eller att du under vintermånaderna fryser inomhus. Med jämn inomhustemperatur får du också en hög komfort.

Med fjärrvärme från oss kommer du aldrig att behöva återinvestera i el-element eller varmvattenberedare. Eftersom vi äger fjärrvärmecentralen i ditt hus står vi för alla eventuella framtida reparationer. Behöver du service når du oss dygnet runt alla årets dagar – och det kostar ingenting alls.

Så här går det till

Om du väljer att konvertera till ett vattenburet system och byta till fjärrvärme, börjar vi med att ersätta din varmvattenberedare med en fjärrvärmecentral.

Sedan är det dags att dra rör från fjärrvärmecentralen till alla nya element. Tillsammans med dig går vi igenom hur rören ska dras för att de ska synas så lite som möjligt. Om du vill kan du måla dem i samma färg som dina väggar och tak, så smälter de in mer i bakgrunden.

När rördragningen är klar så kopplar vi in dina element till fjärrvärmecentralen, luftar dem och kör igång värmen i ditt hus.

Komplett eller grundinstallation?

Du kan välja att köpa en komplett installation från oss genom att välja till Värmepaket 3, eller också väljer du att bara köpa grundinstallationen från oss och lösa resten på egen hand. Kom ihåg att om du väljer att lösa inkopplingen på egen hand måste det vara gjort senast två månader efter leveransstart.

  • Grundinstallation - Med grundinstallationen får du fjärrvärmen dragen fram till ditt hus och fjärrvärmecentralen monterad. Rördragning i ditt hus ingår inte.
  • Värmepaket 3 - För dig som har direktverkande el. I paketet ingår konvertering till ett vattenburet system.