Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Vi köper din överskottsel

Ersättningen du som mikroproducent får för din överskottsel är Nordpools spotpris per timme minus ett avdrag för våra kostnader som är förknippade med hantering av inköpen.

Du kan läsa mer om avdraget via denna länk.

Vi köper även dina ursprungsgarantier

Om du säljer din solcellsproducerade el till Karlstads Energi har du också möjlighet att sälja dina ursprungsgarantier till oss. Kontakta oss för aktuella priser på ursprungsgarantier.

För att sälja ursprungsgarantier behöver du ett konto i Energimyndighetens system för ursprungsgarantier (Cesar). Dit kan din nätägare rapportera din överskottsproduktion som matas in på elnätet och utifrån det månadsvis utfärda ursprungsgarantier till kontot. Du får då en ursprungsgaranti per MWh som du matar in på elnätet. En ursprungsgaranti har 12 månaders giltighetstid från produktionsmånaden och förfaller därefter (försvinner automatiskt från kontot). Kontot är belagt med en årsavgift som Energimyndigheten tar ut.

Priset på ursprungsgarantier varierar kraftigt, därför behöver du kontakta oss för att få reda på vilket pris som gäller. Sedan säljer du till oss genom att göra en överföring av ursprungsgarantierna till vårt konto i Cesar. Ersättningen får du via din självfaktura.

Relaterade länkar

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 054-540 71 00 eller kundservice.energi@karlstad.se